sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Takka valittu

Huomiseksi odotellaan lisää alakerran seiniä. Ja tiistaina viimeistään pitäisi olla kaikki seinät paikallaan. Joukkoon mahtuu yksi muurattava seinänpätkäkin ja sille on tykötarpeet jo toimitettuna odottelemassa. Torstaille on urakoitsijan mukaan välipohjaontelot saapumassa. Eli jos kaikki menee putkeen niin meillä on alakerta valmis ensi viikolla. Onhan tämä kieltämättä aika verkkainen pystytystahti ollakseen elementtitalo... Kakkoskerroksen toimitusaikataulusta ei ainakaan minulla ole tarkkaa tietoa, mutta ilmeisesti pääsiäisen jälkeisellä viikolla olisi tulossa ainakin osa legopalikoista.

Nyt kun väliseinä jota vasten takka tulee on paikallaan, niin voisi palauttaa mieleensä millaisen takan tilasimmekaan. Takan valinta oli yllättävän helppo. Halusimme kiertoilmatakan ja muutamia malleja olimme pyöritelleet hetken aikaa. Takkaliikkeessä käydessä sitten valinta oli helppo. Yksi tippui pois pienuutensa ansiosta ja pyöreä takka ei kuitenkaan iskenyt tarpeeksi. Mallin piti kuitenkin olla aika yksinkertainen, joten klumeruureja ei saanut olla. Toistaiseksi varmaan tämä on ollut helpoin päätös ja tehty tammikuussa ennen kuin tilaa on mitenkään oikeasti nähnyt mihin se tulee.

Takka on Nordpeissin kiertoilmatakka Estoril, korkea suoran seinän malli. Mielestäni tarpeeksi leveä, 72 cm, 1,3 metriä leveälle seinälle. Mösjöön poseerauskuvassa se taaempi väliseinäkappale on oikea sijoituspaikka, tosin ylärinteen puolelle kuvasta katsottuna eli olkkariin.

 Kuva Nordpeis
 
 
Väriä ei olla vielä päätetty, eikä pintamateriaaliakaan. Ilmeisesti kuitenkin maalataan tai rapataan ja joku vaalea, ehkä jopa valkoinen, pinta. Piippu on sisätiloissa valkoinen, joten mustaksi takka ei varmaankaan mene. Takka on tarkoitus laittaa paikalleen jo melko alkuvaiheessa, niin saa käytettyä sitä lämmittämiseen sitten kun ikkunat on saatu paikoilleen ja lopullinen pinta laitetaan vasta sitten kun kaikki tasoitus- ja maalaustyöt on sisätiloissa valmiit.
 
Nyt niitä seinän palasia odottamaan =).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti