sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Hiljainen viikko

Tontilla ei ole tällä viikolla tapahtunut muuta kuin lumen luontia. Kapillaarisora ei tullutkaan maanantaina, hiekkafirmalla oli koko kapasiteetti kiinnitetty hiekoitussoran ajoon ja me sitten jäimme ilman sitä katkosoraa. Uusi yritys tulevana tiistaina.

Keskiviikkona pitäisi tulla sokkelielementit ja niitten asennus on sitten samantien suoraan autosta ja perjantaille on aikataulutettu alapohjan ontelolaatat. Onteloissa on eps-eriste alapuolella valmiina, niin sittenpä olisi tuulettuva alapohja sitä myöten tehty. Mösjöö yrittää ehtiä laittaa vielä sähkökaapelivedon tekniseen tilaan ennen onteloitten tuloa, mutta se riippuu ehtiikö kaapeli kotiutua ennen sitä. Ei näytä kuuluvan moinen tuote kuuluvan isojenkaan rautakauppojen valikoimiin, joten nettikaupoiksi meni.

Tänään taas lumen luonnin ohessa mietin että miten pikkunen tuo pohja on loppupeleissä. Eihän siihen tule asuttavia neliöitä kuin 132 kahteen kerrokseen, niin pisti miettimään miten pieniä kopperoita meille oikeastaan tulee. Yritin mallailla taas keittiön paikkaa ja niin, pieneltähän se vaikutti vaikka reilu 9 neliöä on varattu kaapistoille ja tasoille. 9,4 neliötä oli koko keittiö ruokapöytätiloineen vanhassa kaksiossani, joten siihen suhtetutettuna pitäisi kyllä olla tilaa reilusti. Ja tämä siis pelkästään keittiötoiminnoille. No kaikki on suhteellista ja tällä mennään.  

Keittiö, samoin kuin muutkin kiintokalusteet, tulee Domukselta. Kaappien väri on harmaa ja taso on tällä hetkellä vaalea, mutta on hyvin todennäköistä että vaihdan sen mustaksi. Jotenkin se houkuttaa enemmän ja kun kodinkoneetkin olisi mustapintaisia niin avot. Mallikuvassa nuo kodinkoneet on esitetty valkoisena vaikka omissa silmissäni näyttävät kovasti rosterisilta... Vetimet on jo vaihdettu mustiin ja lyhkäsiin, ei tule tuollaisia metritankoja, ei.


 
Aika perustoimintoinen keittiöhän tuo on. Laatikko/kaappitilaa pitäisi olla tarpeeksi ja olen yrittänyt miettiä sijoituspaikkoja astioille/toiminnoille käytännön kannalta. Mutta vasta kun köökki on asennettu voi sanoa lopullisen arvion. Ruokailutilan puolella niemekkeessä on tilaa mm. viinilaseille ja muille ei jokapäiväiseen käyttöön tarkoitetuille astioille; kolme astia/yläkaappia ja yksi  60 cm syvä kaappi ikkunan vieressä.
 
Mikro menee kaapinoven taakse piiloon uunin yläpuolelle, sille ei kunniapaikkaa annettu, kun on lähinnä minun aamupuurojani varten ylipäätään olemassa. Ja tämä vaatimuksemme oli monelle keittiösuunnittelijalle yllättävän vaikea täyttää. Oli jos jonkinmoista intergroitua mikroa tyrkytetty vaikka selvästi sanoimme että piiloon. Tulevaisuudessa jos mikron kokonaan hylkää, niin sen kaapin saa sitten muuhun käyttöön helposti.
 
Sen verran arjen luksusta olisin halunnut että kahvikoneen olisi saanut jonnekin, mutta sitten kun mietti mikä sen käyttöaste ehkä tulisi olemaan, niin haaveilu jäi siihen. Plus että onhan siinä vähän enemmän huollettavaa kuin tavallisessa kahvinkeittimessä. Töissä aikoinaan saanut ihan riittävästi putsailla noita laitteita. Ostaa sitten pöytäkahvikoneen jos tuntuu että se cappuccino on joka päivä saatava, tosin onhan tässä ilman cappua pärjännyt ihan hyvin tähänkin saakka... Luksuksesta menköön Savon kattoliesituuletin, kun en katosta riippuvaa pömpeliä halunnut.
 
Ja nyt sitten sormet ristiin ettei alkuviikoksi luvattu lumisade ole kovin runsasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti