torstai 1. elokuuta 2013

Valkaistumista

Vihdoin jotain väriä harmaaseen tupaan! Meillä siis aloitti tänään rappaajat ja nämä heput tekee rappaukset ulos ja tasoittavat seinät sisällä. Toki muutkin sisätyöt on tarkoitus näillä miehillä teettää mikäi työnjälki on hyvää.

Mutta kyllähän oli tekeminen että saatiin seinät taas muistuttamaan seiniä eikä kunnon reikäjuustoa. Meidän sisäseinäthän ovat jyrsitty, laikattu, koverruttu, ja mitä kaikkea vielä, täyteen  roiloja ties miten monta kertaa. On ollut roiloa roilon vieressä ja vielä muutama roilo on pitänyt lisät ihan loppumetreilläkin... Ja niitten urien täyttämiseenkin meni sitten oma aikansa. Tänään siis enemmän reikäjuustoa kuin seinää muistuttavat seinät saivat ensimmäisen kerroksen tasoitetta ja vahvikeverkon pintaansa keittiössä, ruokailutilassa ja olohuoneessa. Ja eron kyllä huomasi heti kun sisälle meni. Oli varsin valoisaa alakerrassa, oli tunne että ihan kuin olisi mennyt eri taloon, kun silmä on jo niin tottunut siihen betonin harmaaseen väriin. Primerointi oli vissiinkin lähes kaikissa huoneissa tehty myös.
Tämä keittiön takaseinä on varmaan eniten uritettu.  
 
 
 
Vaalentunut ruokailutila. Kuvassa myös Profinin liukuovi terassille.
 
LVI-pojat ovat aloittaneet myös hommansa, mutta heillä on todella verkkainen tahti ja tänään olivat pyörähtäneet vain hakemassa unohtamansa kuulosuojaimet talolta. Alakerta ei ole vieläkään valmis ja yläkertaa ei ole edes aloitettu, joten saattaapi olla lumet maassa kun meillä on putkitukset valmiina...



 
Kuukauden päivät sitten meille laitettiin ikkunat paikoilleen. Ne ovat Profinin mallistosta. Etenkin tuo ruokailutilan liukuovi ole se mitä heiltä halusimme. Muut ikkunat olivat samoissa hinnoissa valmistajasta riippumatta, mutta tuo yksi erottui joukosta, ja plussanan se että siihen sai integroidun hyönteissuojan jota ei "vapaana ollessa" juuri edes huomaa.  Karmien väri on molemmin puolin ikkunoita tummanharmaa vaikka kovasti pinnalla on kaksiväriset karmitkin. No yksi kaksi värinen löytyy meiltäkin ja se on päämakkarin sisäikkuna joka on olohuoneeseen päin valkoinen ja makkarin puolelta harmaa.
 
Talon takapuoli. Kuvaaja taitaa olla enemmän vinossa kuin talo...


Toinen samanlainen korkea ikkuna on takapuolella heti kulman takana. On näköjään ikkuna-asentajakin päässyt kuvaan parvekkeella.

 
Ulkopuolella työt ovat edistyneet reunatäyttöjen verran. Piha on muutoin aika luonnontilassa kaivuukasoineen ja raksatarvikkeineen. Kiitokset täyttötalkoisiin osallistuneille! Hikinen puhde näytti olleen se.
Talon takapuolen täyttöjä. Vielä siitä routaeriste ja loppukorkoon täyttö puuttuu, mutta ne on ohjelmassa vasta kun talo on saanut pintaansa rappauksen.
 
Lauantaina pitäisi tulla telineet tontille ulkorappausta varten ja ensi viikolla telineet kasaan ja sitten pitäisi päästä Knaufin rappauslevyjen asennus alkamaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti