torstai 29. elokuuta 2013

Askartelua

Lauantai ja etenkin sunnuntai meni askarrellessa autokatoksen sivuja kuntoon jotta ne voisi paneloida helposti. Ei nuo meidän raksaheput oikein tuntuneet ymmärtävän mitä ja miten olisi pitänyt tehdä, niin mösjöö näpersi itse. Minun tehtäväksi jäi keräillä maahan pudonneita ruuveja, laadunvalvonta ja työnjohto =). Meillä kattotuolit jäävät todella paljon sisemmäksi kuin on seinän ulkopinnat johtuen spu-eristeestä mutta katto tulee sitten "normaalisti" seinäpinnan ylitse, joten väliin oli askarreltava rangat  Aikamoinen palapelihan siitä tuli mutta kyllä sen pitäisi pitää Aquapanelit ojennuksessa. Montahan kymmentä kertaa mösjöö päänsäkin kolautti kun välit menivät vähän ahtaiksi... Hyvä siitä tuli.


Toissa päivänä saatiin tuo sivu levypinnalle ja ilme muuttui täysin. Ennen se on ollut vähän epämääräisen näköinen viritelmä mutta nyt se on täysin osa taloa, ja varmaan ulkopuolisen katselijan on helpompi ymmärtää nyt hökötyksen funktio. Autokatos. Varasto. Kuva tästä myöhemmin.
 
Tuskasen hitaasti vain panelointi edistyy. Vieläkään ei ole koko talo levytetty. Smyygejä on vähän ulos väsätty mutta nekään eivät ole joka paikassa valmiit. Rapatakin pitäisi keritä vielä syksyn aikana, tosin noitten Aquapanelien pitäisi "talvehtia" hyvin kunhan ne vain saa saumattua. Muutama värimalli rappauksesta on ollut tarkastelussa ja vaalean sävy on ok. Sen on arkkitehti rakennuslupaan laittanut ja se on se perinteinen, varmaan miljoonaa muutakin suomalaistaloa koristava, aavistuksen harmaaseen taitettu valkoinen. Sokkeliin tulee keskiharmaata josta ei ole ollut näytettä tarjolla, tuo kuvassa oleva näyte on ihan liian vaalea ja saa likellä vaaleaa olleessaan vaalean näyttämään tosi likaiselta. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti